جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی در سال ۱۴۰۰ به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی با دستور کار برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی برگزار شد
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی به ریاست حسین خوش اقبال، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و با حضور معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی محمود مرادی، عضو هیات علمی دانشگاه رازی؛ جعفر همتی، مشاور استاندار؛ فضل اله رنجبر، فرماندار کرمانشاه؛ فریبرز نجفی مهر، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی ؛ زهره رستمی، مدیرکل امور بانوان و خانواده و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن، روز چهارشنبه ۱۶ تیر ماه سالجاری با دستور کار برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
حسین خوش اقبال، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی باید در اهم برنامه های فرهنگی ادارات و سازمان ها قرار گیرد. موضوع جشنواره رضوی را در جلسات شورای اداری مطرح خواهیم کرد و از تمامی ادارات می خواهیم تا از برگزاری و ترویج جشنواره کتابخوانی رضوی حمایت کنند.
خوش اقبال ضمن تقدیر از اداره کل کتابخانه های عمومی و تمامی افرادی که در راه توسعه کتاب و کتابخوانی گام برمی دارند، بیان کرد: ترویج کتاب و کتابخوانی باید در اولویت برنامه های فرهنگی تمام ادارات و مسئولین استانی قرار گیرد. نهاد کتابخانه های عمومی در این مسیر پیشرو است و برنامه های ترویجی مناسبی را برگزار می کند.
وی بیان کرد: پروژه کتابخانه مرکزی شناسنامه استان کرمانشاه است و باید مسئولین مربوطه برای تکمیل این پروژه کوتاهی نکنند.
معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ایام کرونا، در خصوص برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی، رضوی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی به صورت کاملا مجازی از طریق سایت www.samakpl.ir و اپلیکیشن جشنواره رضوی بر روی موبایل در دو قالب فردی و خانوادگی ویژه تمام رده های سنی برگزار می شود.
حسنی خونسار بیان کرد: با توجه به وضعیت کرونا در استان کتابخانه های عمومی و کتابداران فعالیت های فرهنگی، ترویجی را در فضای مجازی ادامه می دهند تا ارتباط مخاطبان با کتاب و کتابخانه قطع نشود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی در خصوص پروژه کتابخانه مرکزی، گفت: کتابخانه مرکزی برای مردم استان یک ضرورت است و مسئولین مربوطه باید اداره کل کتابخانه های عمومی را در تکمیل این پروژه همراهی کنند. تاکنون بیش از ۷ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و ۶۵ درصد پیشرفت داشته و حدود ۳۵ میلیارد تومان دیگر تا زمان بهره برداری نیاز دارد.
وی افزود: هم اکنون تمامی سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی در شهرهای با وضعیت مطلوب برای ورود اعضا باز است و با رعایت پروتکل های بهداشتی به کتابخوانان خدمات ارائه می شود؛ همچنین یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۲۱۰ جلد کتاب در یکصد و هشت باب کتابخانه عمومی نهادی و مشارکتی در استان کرمانشاه وجود دارد.
خونسار در خصوص جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از ۲۲ خرداد ماه همزمان با میلاد امام رضا(ع) شروع شده و تا ۱ آبان ماه در هفته کتاب سالجاری ادامه دارد. سازمان ها و ادارات می توانند در قالب خرید کتاب های جشنواره، اهدای جوایز به شرکت کنندگان دستگاه خود، جلب حمایت خیرین و اطلاع رسانی با کتابخانه های عمومی همکاری کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان افزود: تعداد ۲۴ تفاهم نامه استانی با دستگاه های اجرایی و ۹ تفاهم نامه کشوری داریم و امیدواریم در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی این سازمان ها به صورت موثر و مفید حمایت خود را اعلام کنند.
وی به تعداد انجمنهای کتابخانههای عمومی اشاره کرد و گفت: ۲۹ انجمن در سطح استان فعال است که ۱۴ انجمن شهرستانی، یک انجمن استانی و ۱۴ انجمن در بخش ها و شهرهای استان کرمانشاه فعال است. تعداد جلسات برگزار شده در سال ۹۹ به ۱۴۲ رسید که این جلسات ۸۴۵ مصوبه داشت.
در ادامه فضل اله رنجبر، فرماندار گفت: پروژه نیمه کاره کتابخانه مرکزی استان نیاز به حمایت ویژه دارد و ما از طرف کمیته برنامه ریزی شهرستان، با توجه به ضرورت امر، برای بخشی از پروژه اعتباری در نظر خواهیم گرفت.
در پایان جلسه هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی انجمن به بیان مسائل پیش روی ترویج فرهنگ مطالعه و راهکارهای رفع آن پرداختند.