حضور ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جمع فعالان اقتصادی استان کرمانشاه
به گزارش واحدخبر دفتر جذب وحمایت از سرمایه گذاری: ولیالله سیف ظهر امروز در جمع فعالان اقتصادی استان که در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد با اشاره به اقدامات انجام شده و برنامهریزی به منظور سرعت در اجرای طرحها و رشد اشتغال و حرکت اقتصادی در استان اظهار داشت: ابتکار دولت یازدهم به دلیل اهمیت فعالیتهای اقتصادی در برگزاری جلساتی با فعالان اقتصادی و اتخاذ تصمیمات درست سبب میشود کارآفرینان و فعالان با طرح موضوع ذهن مسئولان را روشن کنند.
سیف با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایطی آغاز شد که اقتصاد دارای وضعیت نامتعادل و آشفتهای بود, افزود: بروز عینی تورم بالای 40 درصد در مهر 92 و تلاطم نوسانات نرخ ارز از جمله این مشکلات بود که در آن فضا هیچ سرمایهگذاری توانایی تصمیمگیری نداشت.
وی با اشاره به اینکه در این فضای ملتهب سرمایهگذار ترجیح میداد تصمیم بلندمدت نگیرد و تنها عملیات خرید و فروش انجام میشد که نفعی نداشت و بنابراین تیم اقتصادی دولت اولویت را بر بازگشت آرامش و انضباط پولی و مالی قرار داد.
سیف با بیان اینکه بیشترین عملکرد دولت که بروز یافت ایجاد آرامش در وضعیت اقتصادی و امیدواری سرمایهگذاران بود گفت: در این مدت تورم روند کاهشی پیدا کرد و اکنون تورم 8/6 درصد است و بعد از 25 سال در سال 95 تورم تک رقمی داریم.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در سه ماه نخست امسال 5/4 درصد و سه ماه دوم 9/2 درصد و در 6 ماه 7/4 درصد گزارش شد، گفت: این نرخ رشد بالایی است که البته جهتگیری دستیابی به رشد هشت درصدی است.
سیف با بیان اینکه رشد اقتصادی بدون نفت در تابستان گذشته 2/6 درصد بود افزود: امید داریم با تحرک اقتصاد رشدی بالا در سال 96 ایجاد شود و این چهار سال متمرکز بر فراهمسازی زیرساخت بود و در 96 بخشی از این آثار مشاهده میشود.
وی با اشاره به اینکه در این مدت آرامشی در بازارها به ویژه ارز ایجاد شد، بیان کرد: میزان پایبندی به اصول موجود در اقتصاد مقاومتی میتواند زمینهساز دستاوردهای بیشتر باشد و خوشبختانه ما به دلیل تبعیت از اقتصاد مقاومتی شوک قیمت نفت را به راحتی پشت سر گذاشتیم و فعالان اقتصادی از آن متاثر نشدند.
سیف با بیان اینکه در استانها بانکها در هر استان منابع و مصارفی دارند که ثبت و ضبط میشود, گفت: سپردهها در استان ثبت میشود اما تسهیلات طرحهای بزرگ در تهران بررسی میشود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه تورم 6/6 درصدی استان حفظ شود, عنوان کر: با اجرای طرح رونق تولید در کل کشور منابع محدود تسهیلات بانکی با روش مناسب استفاده میشود آنچنان که از این طریق رشد 2/6 درصدی بدون نفت در اقتصاد کشور ایجاد شد.
سیف با بیان اینکه نظام بانکی اکنون دچار مشکل و انباشتی از چهار دهه گذشته است و بروکراسی در نظام بانکی وجود دارد، افزود: بخشی از سپرده بانکها تبدیل به مطالبات معوق شده و بانکها از 100 درصد سپرده خود تنها 40 درصد را می توانند تسهیلات بدهند.
وی با اشاره به اینکه در راستای طرح رونق تولید اگر نسبت مالکانه در استانها کمتر از 25 درصد باشد مشکلی وجود ندارد، گفت: 20 هزار بنگاه از این طرح بهرهمند شدهاند و تاکنون 15 هزار میلیارد تومان به آنها پرداخت و اشتغال و تحرک اقتصادی ملموس شده است.
سیف با بیان اینکه در این طرح استان کرمانشاه 3 تا 4 درصد از مصوبات کارگروه و ارجاع به بانک و پرداخت تسهیلات نسبت به میانگین کشوری عقب است، گفت: اکنون 54 درصد در کل کشور پرداخت و در استان 49 درصد پرداخت شده است که تا 15 روز آینده باید به میانگین کشور برسد.
وی با اشاره به اینکه سختگیری بانکها درباره وثیقه باید تعدیل شود، اظهار کرد: موضوعی که در بررسی طرح مهم است اطمینان از نقدینگی پروژه است و این اقدام مطمئنتر از وثیقه عمل میکند.
سیف با اشاره به اینکه مسئولان استانی و کشوری باید بانک را به عنوان یکی از حلقههای اقتصادی کشور بپذیریند و شادابی آن ضرورت دارد, افزود: سختگیری افراطی بانکها درباره وثیقه مردود است و از طرفی شادابی بانکها هم مهم است.
وی با بیان اینکه یکی از بحرانهای نظام بانکی عدم تعادل دارایی است به طوری که اکنون نظام بانکی زیان تولید میکند, گفت: باید کاری کرد که فعالان بانکی توجیه اقتصادی داشته باشند.
سیف با اشاره به اینکه اکنون هفت بانک دارای پرونده نظام بانکی هستند، عنوان کرد: براساس مصوبهای در شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی که در گذشته 29 درصد بود با ورود بانک مرکزی به زیر 17 درصد رسید.
وی با بیان اینکه سرمایه در گردش بازار اقتصادی نیازمند شفافیت است, گفت: تسهیلات بانکی هر جا بخواهد مخدوش شود از جای دیگر بروز میکند و نقدینگی در مسیر دیگر هزینه و تبدیل به مطالبات معوق میشود